perjantai 24. maaliskuuta 2017

Älykelloni hyvinvointisovellukset

Apple Watch-älykellossani on kaksi hyvinvointisovellusta, joita olen käyttänyt. Aktiivisuus-appi on ollut alusta saakka mukana. Hengitys-appi julkaistiin vuoden 2016 syksyllä.

Aktiivisuus

Aktiivisuus-appi mittaa kolmea ominaisuutta: liikkuminen, liikunta ja seisominen.
Liikkumista mitataan kulutettujen kilokalorien määrällä.
Liikunta-osio mittaa, kuinka monta minuuttia henkilö on liikkunut päivän aikana.
Pitkään yhtä mittaa istuminen on huono asia. Seisominen-osio mittaa, kuinka monen tunnin aikana henkilö on ollut seisaallaan vähintään minuutin ajan,




Henkilö voi asettaa itselleen päivätavoitteen jokaista osiota varten. Minulla on ollut viime aikoina seuraavat päivätavoitteet: liikkuminen 500 kcal, liikunta 30 min ja seisominen 12 tunnin aikana.
Näitä voi muuttaa tarpeen mukaan. Ja itse asiassa ohjelma ehdottaa muutosta viikon lopussa, jos tavoitteet on ylitetty.

Ohjelma antaa päivän aikana väliaikatietoja liikkumisesta ja liikunnasta. Samoin tulee ilmoitus, jos tavoite on ylitetty. Jos tunnin aikana on vain istunut eikä ole seissyt ollenkaan, ohjelma antaa kehotuksen nousta ylös ja liikkua vähintään minuutin ajan. Viikon lopussa tulee yhteenveto kelloon ja jos tavoite on saavutettu, saa virtuaalipalkinnon. Päivittäiset tiedot tallentuvat automaattisesti iPhoneen.

Hengitys

Hengitys-appi kehottaa pari kertaa päivässä hengittäämään oikein syvään ohjeiden mukaan. Sovelluksen voi tietysti itsekin käynnistää. Aluksi noudatin hyvinkin tarkkaan kehotuksia. Viime aikoina kehotukset ovat tulleet usein mahdollisimman huonoon aikaan. Esim. kun olen juuri lähdössä ulos tai minulla on jotakin tärkeää tehtävää, tulee kehotus. Tämän vuoksi joka päivä ei ole tullut hengiteltyä syvään.






Hengitysharjoitukset tallentuvat iPhonen Terveys-sovellukseen.

Onko lukijoilla kokemuksia hyvinvointisovelluksista?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti