tiistai 29. elokuuta 2017

Puutarhan perustaminen

Parina viime kesänä vapaa-ajan talolleni on tehty uusia rakennuksia ja muuta uudisrakentamista. Katso blogini  Rakennusprojekteja vapaa-ajan talollani. Vaikka tontti on kangasmaastoa, päätin tehdä sinne pienen puutarhan eli kasvimaan ja istuttaa muutaman marjapensaan.

Kasvimaa

Ensimmäiseksi aloitin kasvimaan teolla. Poistin pintakerroksen tulevasta kasvimaasta.

Pintakerros on poistettu

Nuorena olin 4H-kerhossa ja minulla oli kasvimaa. Keravalla asuin omakotitalossa ja viljelin pientä palstaa tontillani. Ei kuitenkaan tullut mieleen, että pohjalle olisi pitänyt asentaa suodatinkangas, kun pohjalla on kaikenlaista juurikasvainta. Sain kuitenkin ajoissa neuvon ystävältäni ja asensin suodatinkankaan pohjalle.

Suodatinkangas on asennettu pohjalle
Jouduin siirtelemään multaa paikasta toiseen, jotta sain asennettua suodatinkankaan. Tein lapiohommia ja sain valmista aikaan. Sain langoltani vielä 3 pientä kuormaa peltomultaa, jonka sekoitin turvepohjaisen mullan kanssa. Seuraavaksi pöyhin maata ja sain siitä jonkinlaisen kasvimaan pohjan. Tarkoitus on ostaa vielä hieman lannoitettua multaa ensi keväänä.

Kasvimaa odottaa ensi kevättä

Marjapensaat

Leikkimökin ja varastorakennuksen alta kaivettua maata jouduin siirtämään talon taakse. Tuli mieleen, että tähän voisi istuttaa marjapensaita. 


Mustaherukkaa ja vadelmaa

Ostin kaksi mustaherukkapensasta ja neljä vadelmapensasta, jotka istutin joutomaalle. Pensaiden alustat täytin ostomullalla. Nyt sitten odottelen satoa.

Ovatko lukijat harrastaneet puutarhan viljelyä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti