sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Pääosin toteutumaton haaveeni

Intercultural Learning by Senior Volunteering- hankkeen selvittely käynnistyi vuoden 2012 keväällä. Hankekumppani Suomesta oli Helsinki: Helsingin työväenopisto ja Italiasta San Giovanni Rotondo: UNITRE- Associazione Nationale delle Università della Terza Età. Suomen puolelta hankekoordinaattorina oli Helsingin työväenopisto ja Italiasta MIND - Mediterranean Innovation Dialogue.


Hankkeen tavoitteet

  • Hankkeessa on mukana kaksi eri maassa sijaitsevaa organisaatiota
  • Tavoitteena on luoda kestävää yhteistyötä organisaatioiden välille
  • Hankkeen kesto on kaksi vuotta
  • Osallistuvat vapaaehtoiset ovat vähinään 50-vuotiaita
  • Vapaaehtoiset viettävät ulkomailla 3-8 viikkoa
  • Kumpikin taho lähettää ja vastaanottaa 2-6 vapaaehtoista
  • Vaihdot tehdään yksin tai ryhmässä
  • CIMO myöntää tukea organisaatiokuluihin sekä vapaaehtoisten matka - ja oleskelukuluihin


Hankkeen alkuvaiheet


Vapaaehtoiseksi ilmoittautuneet olivat pääasiassa Helsingin työväenopiston vertaisohjaajia. Minäkin ilmoittauduin mukaan.

Itse sain tiedon hankkeesta vuoden 2013 tammikuussa. Italiasta oli tulossa Suomeen tammikuun lopulla hankekoordinaattori Giusy. Meillä oli tutustumisillallinen hänen kanssaan etiopialaisessa ravintolassa Kuningatar Sabassa. Mukaan ei päässyt esteiden takia muita vertaisohjaajia kuin minä.

Parin päivän kuluttua meillä oli sitten suunnittelukokous, jossa mukaan ilmoittautuneiden vertaisohjaajien lisäksi oli italialainen Giusy ja muutama Helsingin työväenopiston henkilö. Kokouksessa mietittiin, mitä ohjelmaa meillä olisi tarjota Italiasta Suomeen tuleville vapaaehtoisille.

Suomessa hanke hyväksyttiin ensiksi Helsingin työväenopiston johtoryhmässä. Sitten Helsingin kaupungin rahoitusjohtaja hyväksyi sen. Myös kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO hyväksyi hankkeen. Nyt odotettiin vain vastaavaa hyväksyntää Italian puolelta. 

Ikäväkseni sain kuulla elokuun alkupuolella, että Italiassa hanketta ei oltu hyväksytty, joten hanke ei tule loppuosiltaan toteutumaan.


Kieliopinnot


Aloitin toiveikkaana kertaamaan italian kieltä.


Ehdin kevään ja kesän aikana käymään läpi kielikurssin L'Italiano secondo il Metodo Natura 16 vihkosta, joissa on yhteensä 750 sivua tekstiä. Tarkoitus oli mennä myös jollekin italian kielen kurssille Helsingin työväenopistoon. Mutta kun sain tiedon, että Senior Volunteering-hanke ei toteudukaan, en mennyt italian kielen kurssille.


Tarkoitukseni oli lopettaa portugalin kielen opiskelu kevään jälkeen, mutta ny jatkankin sitä edelleen Helsingin työväenopiston kurssilla. Aikaisemmin opin vähän portugalin menneistä aikamuodoista, mutta nyt on mahdollisuus perehtyä niihin paremmin.

Onko blogin lukijoilla kokemuksia kansainvälisitä projekteista? Kertokaa niistä, olivatko onnistuneita.

1 kommentti:

  1. Hyvä että italiankieli tuli kerratuksi. Varmasti pääset vielä Italiaan - muutenkin kuin projekteihin - kielitaitoasi esittelemään.
    Matkatoveri

    VastaaPoista