sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Terrakotta-armeijaa katsomassa

Olin marraskuun alussa Tampereella viikon lomamatkalla kylpylässä. Kylpemisen lisäksi matkaan sisältyi myös tutustumista Tampereen muihin nähtävyyksiin. Yhtenä tutustumiskohteena oli Vapriikki-museo, jossa oli mm. näyttely Terrakotta-armeija ja Kiinan keisarien aarteet.

Tarunomaisten haudanvartijoiden ja ensimmäisen keisarin pronssivaunujen lisäksi Vapriikissa voi ihastella muita hautalöytöjä ja keisarien aarteita Qin- ja Han-dynastioiden ajalta, esimerkiksi kallisarvoisia jade-, kulta- ja pronssiesineitä.

Otin kuvia Lumia 1020-kännykällä. Kännykkä meni kesken kaiken täysin jumiin. Jouduin tekemään hätäkäynnistyksen (äänenvoimakkuuden plus-näppäin ja virtanäppäin). Tämä hävitti osan kuvista. Onneksi jäi kuitenkin muutamia kuvia esitettäväksi. Kuvat on pienennetty, jotta ne latautuisivat helpommin hitaallakin yhteydellä.

Kiinan ensimmäinen keisari


Terrakottasotilaita







Onko blogin lukija nähnyt tämän näyttelyn? 1.12.2013 on viimeinen mahdollisuus nähdä tämä näyttely Tampereella.

5 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia sait kännykkäkommelluksista huolimatta talteen.
    Qin Shihuangdin ihailijatar

    VastaaPoista
  2. Luulinkin, että olet Kiinassa, kun fb:ssä oli kuvia :)

    VastaaPoista
  3. Hei, mulle kävi tänään lumian kanssa samanlainen juttu, meni jumiin ja käynnistyi uudelleen. Kuvat ei näy puhelimessa eikä skydrivessä mutta kun puhelimen yhdistää tietokoneeseen ja selaa puhelimen kuvakansiota tietokoneen resurssienhallinnan kautta niin ne kuvat on siellä kuitenkin!

    (Löysin tän blogisi kun etsin tietoa millä voisin omat kuvani pelastaa ja taisin onnistua.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kun tarkemmin katselen kuvia resurssienhallinnan kautta, sieltä löytyvät ilmeisesti kaikki kuvat. Osaan kuvista tuli väärä päiväys 6.3.2013, mutta nämä löytyvät kyllä puhelimenkin kautta. Olivat vain ensimmäisinä, josta en niitä meinannut aluksi löytää. Osassa kuvista on oikea päivämäärä, mutta jotakin omituista niissä on, kun ne eivät näy puhelimen kautta.

      Poista