perjantai 13. joulukuuta 2013

Madeira joulukuun alussa

Kävin jälleen joulukuun alussa tutussa paikassa Madeiralla. Tämä oli minulle nyt 14. kerta Madeiralla. Tällä kertaa olin matkassa poikani kanssa. Paikat, joissa kävimme, olivat minulle ennestään tuttuja, mutta pojalleni kaikki oli uutta. Pääasiassa olimme Funchalissa.

Yhden järjestetyn retken teimme São Vicenteen, jossa tutustuimme kuuluisaan laavakiviluolaan. Itse olin käynyt täällä jo kerran aikaisemmin. Paikallisella bussilla kävimme Câmara de Lobosissa. Monteen menimme myös paikallisella bussilla ja tulimme sieltä alas köysiradalla Téleferico do Funchal.

Kuvauskohteet olivat osittain samoja kuin viime vuonnakin. Nyt käytin Lumia 1020-kännykkää kamerana.

Seuraavat kuvat ovat hotellini ympäristöstä.





Santa Catarinan puistossa on aina mukava poiketa. Siellä voi katsella, kun joutsenet uivat lammessa. Puistosta on mukavat kaupunkinäkymät. Silloin kun otin nämä kuvat, oli hieman pilvistä.





Quinta Magnolia-puistossa on paljon erilaisia kukkia. Esimerkiksi joulutähdet ja päivänkakkarat kasvavat isoina pensaina. Tämnä vuonna kukat eivät olleet jostain syystä sellaisessa loistossa kuin viime vuonna samaan aikaan.






Matkalla laavakiviluolaan poikkesimme korkealla sijaisevan kirkon juurella. Kiipesin jyrkkiä portaita kirkon luokse, josta oli hienot näköalat ympäristöön. Laavakiviluolassa oli myös viherkasveja.






Funchalin jouluvalot ovat näkemisen arvoiset. Seuraavassa muutamia näytteitä jouluvaloista.






Vuosi sitten kirjoittamani Madeiran blogi löytyy täältä http://tapiohietamaki.blogspot.fi/2012/12/tuokiokuvia-madeiralta.html.

Ovat lukijat nähneet Funchalin kuuluisat jouluvalot?


1 kommentti:

  1. Kyllä näitä hienoja Madeiran kuvia kelpaa vuodesta toiseen katsella.
    Matkatuttava

    VastaaPoista