perjantai 15. maaliskuuta 2019

Hiihtämistä kaudella 2018 - 2019

Aloitan hiihtokauden syksyllä yleensä lokakuussa hiihtohallissa. Kun lunta on tarpeeksi myös ulkona, hiihdän pääkaupunkiseudulla. Viime vuosina olen käynyt hiihtämässä myös Lapissa.
Kun olen vapaa-ajan talollani talvella, minulla on mahdollisuus hiihtää myös siellä Jämin maastoissa.

Hiihtoa hallissa

Viime syksynä aloitin hiihdon Kivikon hiihtohallissa lokakuun loppupuolella. Kävin hiihtämässä siellä kolme kertaa.

Kivikon hiihtohalli

Paloheinän hiihtoladut


Paloheinässä aloitettiin noin kilometrin hiihtoladun lumetus lumitykeillä viime vuonna marraskuussa. Niinpä pääsin hiihtämään siellä ensimmäisen kerran marraskuun viimeisenä päivänä. Viime vuoden loppupuolella hiihdin vain kolme kertaa Paloheinässä kilometrin tykkilumiladulla.

Uutta lunta tykitetty Paloheinässä

Sairastuin flunssaan heti uuden vuoden päivänä. Silloin oli pidettävä taukoa hiihtämisessä. Vasta tammikuun puolessa välissä pääsin hiihtämään Paloheinän luonnonlumiladuille.

Paloheinän hiihtoladut

Hiihtoloma Saariselällä


Viime vuosina olen käynyt hiihtämässä Lapissa maalis-huhtikuussa. Tänä vuonna lähdin hiihtämään Saariselälle jo helmikuun ensimmäisellä viikolla. Sääennusteen mukaan lämpötilan piti nousta sillä viikolla, kun olin sinne menossa. Kävi kuitenkin aivan päinvastoin. Pakkasta oli pahimmillaan -30 astetta.

Saariselän hiihtoladut

Pakkanen ei kuitenkan estänyt hiihtoani. Neljänä ensimmäisenä päivänä pakkasta oli -25 - -28 astetta. Vaikka pakkasta oli melkoisesti, pystyin hiihtämään, kun oli aivan tyyntä metsälenkeillä. Kahtena viimeisenä päivänä lämpätila nousi noin 10 astetta ja silloin oli jo miellyttävä hiihtää. Vaikka oli kylmää, hiihdin 6 päivän aikana yhteensä 73 km.

Savotta-kahvila

Hiihtomahdollisuudet Jämijärvellä

Vapaa-ajan taloni ympärillä on kunnostettu latu, jota voi hiihtää.

Jämin hiihtoladut

Jämin hiihtokeskus on lähellä vapaa-ajan taloani. Sinne pääsee hiihtäen hoidettuja latuja pitkin. Siellä voi sitten hiihtää lisää esim. kuntolatujen reiteillä.

Välitilinpäätös

Tänä vuonna maaliskuun puoleenväliin mennessä olen hiihtänyt 255 km. Vielä pystyy hiihtämään kevätkaudella ja sitten taas ensi syksynä ainakin hiihtohallissa. Viime vuonna hiihdin yhteensä 658 km. Tänä vuonna ei ole enää mitään mahdollisuuksia päästä viime vuotiseen tulokseen.

Harrastavatko blogini lukijat hiihtoa?

1 kommentti:

  1. Kyllä sitä hiihtoakin tulee harjoiteltua. Valitettavasti nyt näyttää siltä, että kausi on etelässä ohi. On siis siirryttävä jalkalenkkien kautta pyöräilyyn. Käyn myös kuntosalilla. Laitan tähän linkin https://youtu.be/SEYngd4K784 josta näkyy kuinka minua kyykytettiin. Muuten minun liikuntatekemistä löytyy lisää YouTube kanavallani, jos kiinnostaa se kannattaa tilata.

    VastaaPoista