torstai 14. maaliskuuta 2013

Vapaaehtoistyötä alkuvuoden aikana

Alkanut vuosi on ollut työntäyteinen. Kysymyksessä on siis vapaaehtoistyö. Työväenopiston Opistotalossa, jossa nykyään annan tietotekniikan opastusta, on ollut opastettavia riittävästi. Ehkä yksi syy on se, että kävimme esittäytymässä tietotekniikan alkeiskurssilaisille, joista sitten on tullut opastettavia. Toinen syy on se, että ihmiset ovat hankkineet uusia kannettavia mikroja, joissa on Windows 8-käyttöjärjestelmä. Uusi käyttöliittymä on tuottanut ongelmia mikron ostajille.

Enter ry:ssä olen ollut mukana kännykkäopastajana. Älykännykät ovat lisääntyneet huimaa vauhtia myös vanhemman väestön keskuudessa. Joinakin kertoina älykännyköitä on ollut yli puolella opastettavista. Varsinkin Nokian Lumia-kännykät ovat yleisiä opastettavilla. Hankin itselleni viime vuoden loppupuolella Lumia 920-kännykän, jotta osaisin opastaa muitakin Lumia-puhelimen saloihin.


Kuten olen jo aikaisemmassa blogikirjoituksessani maininnut jouduin hyvin pienellä varoitusajalla pitämään Google+ -sovelluksen esittelyn Enter ry:n TVT-kerhossa, kun etukäteen sovittu esityksen pitäjä oli yllättäen sairastunut. Tässä samassa blogikirjoituksessani kerroin myös tulevasta tablettitietokoneluennosta. Nyt tämä luento on pidetty yhdessä Enter ry:n Lean ja Aulin avustamana. Etukäteen jännitti, kun en ole kovin montaa luentoa pitänyt suurelle yleisölle. Keravan Talkoorenkaan sali oli täynnä kuulijoita. Paikalla oli kaikkiaan 44 henkilöä. En ole aikaisemmin näin suurelle yleisölle luennoinut. Jännityskin kuitenkin hävisi, kun alkuun pääsi.

Olen toiminut myös avustajana Enterin luentotilaisuuksissa. Helmikuun lopussa Enterin puheenjohtaja piti Facebook tutuksi -luennon, jossa olin avustajana. Ensi viikolla on vastaavanlainen  tilaisuus, jossa esitellään iPadin käyttöä. Olen menossa myös tähän tilaisuuteen avustajaksi.


Enter ry:n tammikuun hallituksen kokouksessa päätettiin, että Enter ottaa käyttöön Twitterin ja Google+:n. Twitter on nyt otettu käyttöön ja olen sitä ylläpitänyt Enterin Facebook-sivun lisäksi. Google+ otetaan käyttöön tämän kevään aikana.

Enterin viestintäryhmässä todettiin, että Facebook-sivu ei ole paras mahdollinen paikka videoiden säilytykseen. Niinpä sovimme, että perustan Enterin YouTube-kanavan. Olen ottanut videoita Lumia 920-kännykälläni Enterin tilaisuuksista. Nyt niitä on kertynyt yhteensä 10, joista muutama on vielä julkaisematta. Viimeksi olen kuvannut videoita Enterin 15-vuotisjuhlasta, joka pidettiin 12.3.2013 ravintola Kaisaniemessä. Enteriläisiä oli siellä juhlimassa noin 70.

Teetkö itse vapaaehtoistyötä? Jos teet, niin millaisia kokemuksia sinulla on vapaaehtoistyöstä?

1 kommentti:

  1. Onneksi on tuollaisia viisaita ja auttavaisia vapaaehtoisia, miten me tumpelot muuten pärjäisimme uusien laitteidemme kanssa.
    Ikineiti

    VastaaPoista