perjantai 23. elokuuta 2013

Medborgare - ajatuksia kanssakaupunkilaisille

Olen kertonut Eloisa ikä-projektin alkuvaiheista aikaisemmin blogikirjoituksessani. Siinä vaiheessa en vielä tiennyt, mikä tämän osaprojektin nimeksi tulee. Toukokuussa olimme kokoontuneet pienryhmissä. En kyllä aavistanut, että projekti jatkuu vielä kesäkuussa. Kesäkuussa kokoonnuimme viisi kertaa ja melkein joka kerta kaikki ryhmät yhdessä.

Valmistautumista ryhmäkuvaan Arabianrannassa
Heti kesäkuuun alussa kävimme Arabianrannassa, jossa meistä otettiin ryhmävalokuvia esitteitä ja Facebook-sivua varten. Meillä oli monenlaisia harjoituksia Kinaporin palvelukeskuksessa. Tutustuimme toisiimme erilaisten harjoitteiden avulla. Jälleen piti mm. pitää lyhyt puhe annetusta aiheesta nyt mikrofonia käyttäen. Sitten alkoi esityksen harjoittelu. Ohjaajamme Meiju Niskala oli koostanut meille vuorolauseita esitystä varten. Kesäkuun viimeinen harjoitus oli vähän ennen juhannusta. Tähän harjoitukseen en päässyt, koska matkustin Jämijärvelle jo sitä ennen. Minulla oli aluksi vain yksi vuorolause ja ajattelin, että pääsenpä helpolla.

Mutta tämä oli turha luulo, sillä harjoitukset jatkuivat taas elokuun alussa. Kokoonnuimme aluksi kolme kertaa Kinaporin palvelukeskuksessa. Meistä otettiin useita kuvia projektin Facebook-sivua varten. Harjoittelimme vuorolauseita. Meistä kerättiin tietoja painettavaa kirjaa varten, joka sitten jaettiin mm. esitykseen osallistuvalle yleisölle. Opittavaa materiaalia tuli lisää, sillä esitykseen tuli vielä loppukohtaus, jossa minulla oli muistettavana kaksi vuorolausetta. Ja lopulta vuorolauseideni määrä kasvoi kuuteen.

Valmistautuminen kenraaliharjoitukseen
Esityspaikaksi vahvistui lopulta Helsingin Soutustadion. Yhtenä vaihtoehtona taisi olla, että esiintyisimme jossakin katolla. Ensimmäisellä harjoituskerralla Soutustadionilla oli kylmää ja sateista. Siellä sai todella palella, mutta siitä huolimatta harjoitus vietiin läpi. Kenraaliharjoitus oli maanantaina 19.8.2013 ja silloin sää suosi meitä. Mukana oli myös paljon koekatsojia, jotka joivat virtuaalikahvia kupeista. Esitys meni jo melko mukavasti, mutta pientä hiottavaa jäi vielä.

Kuva esiintyjistä ensimmäisessä esityksessä
Varsinainen esitys oli sitten Taiteiden yönä 22.8.2013 Soutustadionilla. Meillä oli kaksi esitystä. Sää suosi jälleen meitä. Aurinko paistoi ehkä liikaakin varsinkin ensimmäisessä esityksessä. Meren katseleminen tuotti ongelmia auringon häikäisyn takia.


Esityksen jälkeen saimme samppanjat sekä ruusun, illan ohjelmalehtisen ja Meiju Niskalan toimittaman punakantisen Hyvän elämän kirjan.

Viime vuonna olin Taiteiden yössä videotaiteilija ja nyt esiintyvä taiteilija. Mitähän ensi vuonna?

Tämä esitys oli itselleni uusi kokemus, joka poikkesi täysin siitä, mihin olen tottunut. Ohjaajamme Meiju Niskala ja Meiju Lampinen ovat niin eloisia, innostavia ja iloisia, että oli todella mukava olla mukana, vaikka aluksi vähän arastelinkin. Kiitokset teille ja myös tuottajille Jaana Haaksiluoto ja Mirka Kinnula. Sain runsaasti uutta elämänkokemusta. On vieläkin vaikea uskoa, että olin mukana tällaisessa esityksessä.

Jos olit mukana tapahtumassa, millaisena koit sen? Entä Taiteiden yön muut tapahtumat lukijan kokemana?

3 kommenttia:

 1. Koskettava esitys, välitti osallistujille paljon elämänviisautta ja iloa.
  Rokahtava vanhus

  VastaaPoista
 2. Huh, onneksi en ilmoittautunut mukaan :) Hienoa kuitenkin, että noin paljon oli osallistujia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ajattelin pitkään, että mihin sitä tuli ilmoittauduttua, mutta lopulta olin kuitenkin tyytyväinen, että lähdin mukaan.

   Poista