maanantai 14. tammikuuta 2013

Slingboxini lopetti toimintansa

Yksi viihdelaitteistani Slingbox Solo lopetti jälleen kerran toimintansa. Slingbox mahdollistaa television katselun ja ohjelmien tallennuksen internetin kautta mistä päin maailmaa tahansa. Olen kertonut tästä laitteesta aikaisemmassa blogissani Kuinka viihdyttää itseään ja muita?. Tämä oli jo kolmas kerta 4 ja puolen vuoden aikana. Laite maksoi alun perin 196,60 euroa vuoden 2008 toukokuussa Verkkokauppa.com:issa. Ensimmäinen laite kesti vähän yli vuoden ja toinen vähän alle vuoden. Kahdella ensimmäisellä kerralla sain uuden laitteen takuuna. Tämä kolmas laite kesti vähän yli 2 vuotta.

Slingbox Solo

Slingboxin PC:n katseluohjelma on ilmainen, mutta kännykän ja tabletin katseluohjelmat ovat maksullisia. Ostin Nokia N95-kännykän katseluohjelman, joka maksoi vähän yli 20 euroa. Myöhemmin ostin vielä iPhone 4:n katseluohjelman, joka sekin maksoi vähän yli 20 euroa. Sitä pystyy käyttämään myös iPad-laitteella, vaikka se ei ole tehty erityisesti iPadia varten.

Tietokone-lehden numerossa 12/2012 oli artikkeli Mikä rikkoo digilaitteen? Lehden mukaan huonolaatuiset kondensaattorit ovat todennäköinen syy laitteen rikkoutumiseen. Onkohan näin myös tässä Slingboxin tapauksessa? Kun laite oli päällä jatkuvasti, se kuumeni aika lailla ja aiheutti varmaan laitteen rikkoutumisen.

En ole kysynyt, olisiko takuu vielä voimassa. Kun näyttää siltä, että laitteet eivät kestä kuin korkeintaan pari vuotta, en taida enää hankkia uutta laitetta. Toinen syy on se, että nykyisin televisiota voi katsella kännyköistä ja tableteista suoraan ilmaiseksi internetin kautta tarvitsematta omaa erillistä laitetta.

Minulla on käytössä booxTV-ohjelma Applen iPhone- ja iPad-laitteissa sekä Googlen Android-tabletissa. Se toimii myös Windows Phone-kännyköissä, joissa on käyttöjärjestelmäversio 7.5 tai myöhempi. Sillä voi katsella YLEn suoria TV-lähetyksiä  ilmaiseksi. Jos ostaa maksullisen ohjelman (5,5 - 8,5 eur/kk), voi lisäksi tallettaa kaikkia ilmaisia ohjelmia myöhemmin katsottavaksi.

Muitakin palveluja on olemassa, joilla voi katsoa suoraan tai tallettaa suomalaisia televisio-ohjelmia myöhemmin katsottavaksi internetin kautta. Hieman kyseenalaisen maineen on saanut esimerkiksi TVkaista. Itse en ole tätä kokeillut. Onko muilla tästä palvelusta kokemuksia?

Nokian uusissa Lumia-kännyköissä on Nokia TV-ohjelma, jolla voi katsella talletettuja ohjelmia seuraavista palveluista: Yle Areena, Katsomo, Ruutu, The Voice ja URHOtv.

1 kommentti:

  1. Taitaa olla slingboxit aikansa eläneitä, kun TV:n katselu onnistuu netistä ilman niitäkin.
    Nim. Valikoiva katsoja

    VastaaPoista