Aloin käyttämään HeiaHeia-ohjelmaa säännöllisesti toukokuussa vuonna 2010. Silloin kuntosuoritukset pystyi kirjaamaan vain HeiaHeian internet-sivulle. Ajan ja matkan mittaukset piti suorittaa muilla keinoilla esim. katsomalla aikaa kellosta ja arvioimalla matkan. Osittain käytin Sports Tracekeriä myös matkan ja ajan mittaamiseen, mutta pääasiassa arvioin matkan ja ajan katsoin kellosta.
Sports Trackerin aloitusnäkymä |
HeiaHeia:han saa nykysin myös suorituksen tallentavia ohjelmia. iPhoneen on saatavissa HeiaTracker- ja Android-laitteisiin HeiaSports Free-ohjelma. Heia Trackeria olen kokeillut, mutta en ole ottanut sitä vakituiseen käyttöön. Nykyisin käytän pääasiassa Sports Trackeria kuntosuoritusten mittaukseen. Kirjaan sitten käsin tiedot HeiaHeia:han. HeiHeia:ta olen käyttänyt siksi, että siitä saa kätevästi kuntosuoritukset vuosittain.
Sports Trackeria käytän pääasiassa iPhone 4:lla. Siinä se toimii parhaiten. Olen myös kokeillut sitä Android puhelimella, Nokian N9:llä ja Nokia Lumia 920:lla. Lumia 920-puhelimessa ongelmana on se, että jos tallenus on päällä ja tulee esim. puhelu ja vastaat siihen, niin tallennus katkeaa välittömästi ja menetät kaikki siihen mennessä tallentuneet tiedot.
Ilmaisohjelmista ei yleensä löydy mitään käyttöohjeita. Luulin, että kävelystä tallennetaan vain askeleet. Siksi muunsin itse askeleet metreiksi käyttäen kerrointa 0,68. Myöhemmin paljastui, että kyllä Moves muutakin mittaa. Kun klikkasi vihreää ympyrää (kävely), sieltä paljastui kokonaismatka kilometreinä. Kun vielä kerran klikkasi, niin seuraavaksi ilmestyi kokonaisaika.
Minkälaisia kuntoilusuoritusten tallennuslaitteita lukijat ovat käyttäneet tai kokeilleet? Minkälaisia kokemuksia teillä on kuntoilusuoritusten tallennuslaitteista?
Moikka!
VastaaPoistaItse olen käyttänyt juostessa Niken iPhone-sovellusta. Tykkään kuunnella juostessa musiikkia ja sovellus soittaa sitä puhelimeni musiikkikirjastosta kertoen sovituin määräajoin kuluneen ajan, juossun matkan sekä sen hetken keskinopeuden. Matkaa ja nopeutta sovellus mittaa GPS:n avulla.
Tulokset tallentuvat Niken sivuilla tekemääni profiiliin. Sovellus on myös mahdollista linkittää Facebook-tiliin, jolloin se julkaisee juossun matkan automaattisesti profiilissani harjoituksen päätyttyä. Sovelluksen saa myös ilmoittamaan Facebookissa käyttäjän lenkille lähdöstä, jolloin kavereiden klikkaamat tykkäykset kuuluvat juostessa reaaliajassa kuulokkeista aplodeina. Hauska yksityiskohta!
Hienoja ominaisuuksia näyttää olevan Niken iPhone-sovelluksessa. iPhonen Sports Tracker-sovellus ilmoittaa myös englanniksi väliajan ja keskinopeuden (minulla esimerkiksi kilometrin välein)sekä siihen mennessä kuluneen kokonaisajan ja -matkan. Lopulliset tiedot voi sitten lähettää myös Facebookiin ja Twitteriin, jos haluaa.
PoistaMinä olen muutaman kerran harjoitellu Sport Trackeria Lumia 920:ssä esim lumitöissä ja lenkillä. Pidän laitetta taskussa. Sisäjumpissa en ole kokeillut käyttää, koska lienee hankalahkoa tunkea laitetta jumppatrikoisiin, särkyy vielä hieno laite :)
VastaaPoistaKansanhiihtomerkkejä on kerätty, mutta en muista miten kilometrit 50-60-luvuilla mitattiin. Ainakaan ei ollut mitään trakkereita taskussa.
VastaaPoistaMona-Lisa M.
Kyllä Mona-Lisallakin pitäisi olla trakkeri taskussa, jos haluaa elää nykyaikaa :-)
Poista