perjantai 7. syyskuuta 2012

Alkumietteitä

Perustin tämän blogin harjoitusmielessä. Kirjoitin aikanaan 1980-luvulla työpaikkani henkilöstölehteen juttuja otsikolla Tapsan mikromietteitä. Ne olivat aika asiapitoisia. Kerroin niissä mikrotietokoneista ja niiden ohjelmista. Mikrotietokoneet olivat siihen aikaan vielä harvinaisia työpaikoilla. Minullakin oli vain kotitietokone, mutta ei mikrotietokonetta työpaikalla. Työpaikallani mikrotietokoneen saivat aluksi vain osastopäälliköt ja johtajat. Sain mikrotietokoneen käyttööni työpaikalla vasta vuoden 1991 lopussa, kun kaikki meidän osaston työntekijät siirrettiin Ilmariseen, jolle olin tehnyt töitä jo edellisessä työpaikassanikin.

Nyt on tarkoitus harjoitella Bloggerin käyttöä, jotta osaan julkaista juttuja blogimuodossa.
Olen ollut eläkkeellä jo yli kolme vuotta, mutta tehnyt vapaaehtoistyötä tietotekniikan parissa kolme vuotta Helsingin työväenopistossa. Siellä olin sosiaalisen median kurssilla ja kirjoittelin blogiin, jota en ollut itse perustanut. Tämän blogin perustin itse. Nyt yritän tulla omin päin toimeen tämän blogin kanssa.

Olen tehnyt vapaaehtoistyötä vuoden verran myös Enter ry:ssä. Siellä on julkaistu Ikinörtti-nimistä lehteä viime aikoina pääasiassa digiversiona. Olen mukana viestintäryhmässä, jonka tehtäviin kuuluu tämän lehden julkaiseminen. Keväällä tehtiin sellainen päätös, että lehden julkaiseminen lopetetaan. Jatkossa jutut julkaistaisiin blogissa. Näin juttuja ei tarvitse kerätä, vaan ne voidaan julkaista blogissa heti, kun niitä on saatavissa ja asiat ovat vielä ajankohtaisia. Sain tehtäväkseni tämän uuden blogin perustamisen.

3 kommenttia:

  1. Hyvä että jutut ilmestyvät jatkossa heti

    VastaaPoista
  2. Tämä anonyymiksi tunnistautuminen on kyllä hankalaa.

    VastaaPoista
  3. Nyt ei pitäisi enää vaatia sanavahvistusta.

    VastaaPoista